Kuglana Zenica

  • Dopušteno pušenje,Free Wi-Fi,Besplatan parking,

Još jedan od objekata kojim upravlja Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata, a koji je izdat pod zakup. Kuglana je opremljena savremenom opremom koju najčešće koriste zenički bowling klubovi za potrebe treninga i takmičenja, a otvorena je i za rekreativce. U sklopu kuglane nalazi se moderno uređen ugostiteljski objekat.

Posjetitelji mogu očekivati ugodan ambijent i kvalitetnu uslugu.

ŠTA JE KUGLANJE?

Kuglanje je sport u kom takmičari kotrljanjem teške kugle po ravnoj površini nastoje pogoditi set čunjeva postavljenih na drugom kraju kuglačke staze. Kuglanje spada u sportove (kao i hodanje, podizanje tegova i sl.) te ubrzava sagorevanje kalorija i aktivira i izrađuje mišićne grupe koje se ne aktiviraju često. Savijanje i istezanje tokom kuglanja izuzetno je dobro za vezivna tkiva, ligamente, mišiće ruku, zatim za oblikovanje tijela i gubitak prekomjerne te održavanje zadovoljavajuće tjelesne težine. Osim poboljšanja zdravlja i bolje tjelesne spremnosti, kuglanje većini praktikanata donosi nova prijateljstva, druženje i uči ih boljoj socijalizaciji, ekipnom duhu i otvorenosti zbog čega mnogi psiholozi ovu aktivnost smatraju izuzetno važnom za modernog čoveka i psiho-socijalnu korist koju ona donosi pojedincu stavljaju čak ispred fizičke. Ova aktivnost izuzetno je cjenjena i kod osoba s invaliditetom. Naravno, kao i u svakom drugom sportu, i u kuglanju postoji opasnost od povreda ali, uz fokusiranost, stalnu fizičku aktivnost i ispravno zagrijavanje prije svakog meča, one se mogu sprečiti.

Nikole Tesle, Zenica, BiH
Radno vrijeme:

Svaki dan

18:00 - 23:00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram